фото: Rickmouser45, Уикипедия Флойд почина на 25 май 2020 г. в Минеаполис.Полицаят, причинил

...
фото: Rickmouser45, Уикипедия Флойд почина на 25 май 2020 г. в Минеаполис.Полицаят, причинил
Коментари Харесай

Днес в Минеаполс започва процесът за убийството на Джордж Флойд

фото: Rickmouser45, Уикипедия

 

Флойд умря на 25 май 2020 г. в Минеаполис.

Полицаят, предизвикал гибелта му беше обвинен в ликвидиране втора степен.

Днес в Минеаполс, американския щат Минесота, стартира процесът за убийството на Джордж Флойд. На служителя на реда Дерек Шовин са повдигнати серия обвинявания, които могат да го пратят в пандиза за десетилетия. Излагането на правосъдната аргументация трябва да стартира. Съдът позволява в залата камери на медиите заради огромния публичен интерес, написа news.bg.

Припомняме, че по-рано, арбитър от американския щат Минесота, който ръководи делото против някогашния служител на реда Дерек Шовин за убийството на чернокожия Джордж Флойд, отхвърли настояването да се реалокира процесът от Минеаполис. Адвокатите на Шовин, който е упрекнат в убийството на невъоръжен човек, настояват, че клиентът им не може да получи обективен развой, откакто градът е платил съглашение на фамилията на Флойд.

Съдията Питър Кейхил дефинира изплащането на 27 милиона щатски $ за тъпо, но заяви, че това не би трябвало да забавя делото. Изборът на журито продължава тази седмица. Избрани са дванадесет правосъдни заседатели и са нужни още двама като заместници. Според съда шестима са бели, четирима правосъдни заседатели са черни и двама са от разбъркан генезис. Съдия Кейхил в профил двама правосъдни заседатели по-рано тази седмица, които бяха чули за съглашението и споделиха, че това може да повлияе на тяхната безпристрастност.

Флойд умря на 25 май 2020 г. в Минеаполис, откакто полицейски чиновник, при опит да го задържи, е притискал с коляно гърдите му, в резултат на което мъжът е умрял от задушаване. По данни на следствието, той е бил задушаван в продължение на 9 минути. Гибелта му предизвика широк публичен отзив, от който се зароди движението Black lives matter (в превод - черните животи имат значение).

Полицаят, предизвикал гибелта му - Дерек Шовин, беше обвинен в ликвидиране втора степен, което значи умишлено, само че без желание да аргументи гибелта му. Обвинението обаче включва демонстрация на равнодушие към човешкия живот. Още трима служители на реда бяха упрекнати в съучастничество. Всички обвинени може да бъдат наказани на отнемане от независимост за дълготрайно време.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР